Mar 09, 2023

Guldsmed med høj ekspertise

Guldsmed med høj ekspertise

Hos Vibholm har vi egen guldsmed, der med glæde hjælper med at give dine smykker nyt liv. Hvad end det gælder opfriskning i form af polering, isættelse af sten, lodninger, restaurering af gamle smykker eller andet, er guldsmeden altid behjælpelig med opgaven. Vores faguddannede personale står klar i vores butikker til at råde og vejlede dig til den helt rette løsning.

Her får du en kort guide til, hvordan du nemmest plejer dine smykker:

DIAMANTER tiltrækker fedtstof fra blandet andet huden og snavs fra vores almene dagligdag. Dette sætter sig i fatninger og slider på guldet. Derfor kan det være en rigtig god ide at give dem en tur med Diamond Dazzle stik, for at beskytte fatningerne omkring dine diamanter, samt neutralisere det fedtede lag der kan ligge sig over diamanterne.

SØLVSMYKKER oxiderer og får derfor med tiden en mørk overflade – men det kan nemt fikses. Det meste kan gnides væk med lunkent vand, opvaskemiddel og en pudseklud. Hvis smykket har brug for yderligere rengøring, kan du bruge Hagerty’s Silver Clean og følge anvisningerne derpå. Denne er ekstra god hvis dine smykker har fordybninger der kan være svære at komme til med en pudseklud.

FORGYLDTE SMYKKER skal du være mere forsigtig med at pudse og rense, således guldbelægningen ikke slides hurtigere af og mister sin farve. Brug kun lunkent vand og en pudseklud, og pas på med at rense smykket for ofte. Vær opmærksom på ikke at pudse for hårdt og længe med pudsekluden, da den også slider let på overfladebehandlingen. Har smykket mistet sin gyldne farve, har du altid mulighed for at få dine smykker genforgyldt hos din nærmeste Vibholm.

GULDSMYKKER rengøres nemmest med lunkent vand, opvaskemiddel og en pudseklud. Hvis guldet er blevet mat i farven, kan du benytte Hagerty’s Jewel Clean og følge anvisningerne derpå. Det er vigtigt ikke at benytte Silver Clean til guld, men være opmærksom på at de kræver hver sin rens.

PERLESMYKKER, her skal du være omhyggelig med rengøring af perlerne, da de ikke tåler særlig meget og er sårbare overfor alle former for rengøringsmidler. Brug derfor kun en blød klud og lunkent vand, når du rengør dine perlesmykker. Brug gerne en helt hårdt opvredet klud til at tørre perlerne over med. Pas på med cremer og parfume og opbevar aldrig dine perler i direkte sollys.

Det er vigtigt med jævnlig rengøring af dine smykker, hvis du ønsker at forlænge levetiden på dem og at holde dem fine og glansfulde.

Hvis du har spørgsmål omkring smykkepleje, reparationer, specialfremstillinger eller ændringer af smykker, så tøv ikke med at tage kontakt til os. Kig forbi din nærmeste Vibholm butik og giv dit gamle smykke nyt liv.