Jun 14, 2023

Pas godt på dine smykker i sommerhalvåret

Pas godt på dine smykker i sommerhalvåret

Sommeren er endelig kommet, og det betyder sol, varme, sandstrande og lyse sommernætter. Sommeren er fantastisk, men dine smykker er knap så glade for denne årstid, som du højst sandsynligt er. Derfor er det vigtigt, at du, i sommerhalvåret, sørger for at passe godt på dine smykker, så de forbliver smukke og skinnende og så levetiden på dem forlænges. Vi hjælper dig godt på vej og giver dig her en guide til, hvordan du passer på dine smykker og beskytter dem allerbedst i sommermånederne.

 

 

 

Lad dine smykker blive hjemme, når du skal til vandet

En af de mest almindelige fejl folk begår om sommeren, er at glemme at fjerne deres smykker, når de skal i vandet. Noget af det værste for dine smykker er sandstrand, saltvand og klorholdigt poolvand. Snavs, salt og sand er ligesom sandpapir på dine guld- og sølvsmykker. Det misfarver, slider på fatninger og laver ridser i overfladen, så dine smykker bliver matte og slidte at se på. Derudover kan sandet sætte sig fast og ødelægge både låse og led på dit smykke. Har du forgyldte smykker, vil en tur på stranden med sikkerhed også slide gevaldigt på forgyldningen.

 

Opbevar dine smykker og ure uden for direkte sollys

Den stærke sommersol kan blege farvede sten og udtørre perler, så de bliver matte og glansløse. Undgå derfor, at de får for meget direkte sollys. Hvis du har et ur med læderrem, skal du også være opmærksom på, at sol bleger og udtørrer læderet.

 

Pas på dit ur i varmen

En urrem af lænker skal helst holdes væk fra sand, da det kan sætte sig ind mellem lænkerne. Et ur med læderrem skal også holdes væk fra strand og pool. Derudover kan du med fordel løsne remmen lidt, når der er meget varmt, da sved, ligesom salt- og poolvand, er meget hårdt ved læderet. Hvis du vil vide mere om, hvordan du regelmæssigt skal pleje og vedligeholde dit ur, kan du læse mere her.

 

Hold dine smykker glansfulde ved jævnlig rengøring

Uanset hvor godt du passer på dine smykker, vil de sandsynligvis oxidere og med tiden miste sin glans, derfor er det vigtigt med regelmæssig rengøring. Sved, creme, parfume og makeup sætter sig på overfladen af dine smykker, så kan du med fordel jævnligt give dine guld- og sølvsmykker et dyp i lunkent vand med mild sulfo i 30-60 minutter og herefter børste med en blød tandbørste. På den måde sikrer du dig, at de beholder deres skønhed og glans. Vil du vide mere om, hvordan du bedst passer på dine smykker, alt afhængig af, hvad de er lavet af, kan du læse mere om smykkepleje her.

 

Opbevar dine smykker sikkert, når du skal rejse

Hvis du skal rejse med dine smykker, så pak dem nænsomt ind og hav dem med i håndtasken/håndbagagen. Pak ikke dine smykker ned i din kuffert før flyveturen. Kufferter får ofte en hård behandling, og forsikringen dækker sjældent, hvis de skulle blive beskadiget.

Ideelt set bør dine smykker opbevares i et smykkeskrin, der er specielt beregnet til smykkers pleje. Med et smykkeskrin opbevarer du dine smykker skånsomt og sikkert, når du er på farten. Smykkeskrinet sørger for, at dine smykker ikke bliver ridsede og sammenfiltrede samtidig med, at de ligger beskyttet i mørke.

 

  

Rengøring på farten

Er du på ferie eller blot på farten, kan du hurtigt friske dine smykker op med en pudseserviet fra Connoisseurs.

 

Hurtige tips og tricks til din smykkepleje:

  • Har smykkerne været med en tur i poolen? Så skyl dem efterfølgende i ganske almindeligt postevand.
  • Er der kommet solcreme på dine smykker? Så vask dem forsigtigt med en blød smykkeklud eller pudseserviet.
  • Er der kommet sand på/i dine smykker? Så skyl dem i lunkent vand. Hvis dine smykker er i guld eller sølv, kan du med fordel tilføje lidt mild sæbe og rense forsigtigt med en ekstra blød tandbørste.
  • Skal dine diamantsmykker renses? Så kan du med fordel rense og fjerne snavs med en Diamond Dazzle Stick og dermed få dine diamanter til at funkle smukt igen.

Sommeren er en fantastisk tid og selvfølgelig skal dine smykker vises frem. Du skal blot huske at passe godt på dem, så du undgår, at de bliver beskadiget. Hvis du vil sikre dig bedst muligt, at dine smykker holder sig smukke hele livet, så undgå at have dem på i vand og ved sand, skån dem fra produkter og opbevar dem i et smykkeskrin eller en lille æske med låg, når du ikke har dem på. Husk at tage dig tid til at pleje dine smykker og nyd sommeren med stil og elegance!