Jan 06, 2023

Guide til hvordan du plejer og renser dine smykker

Guide til hvordan du plejer og renser dine smykker

Rens dine guld- og sølvsmykker korrekt og skånsomt

Du kan holde dine smykker skinnende og forlænge deres levetid ved at sørge for en regelmæssig rengøring. Er du i tvivl om, hvordan du renser dine guld- og sølvsmykker? Læs med herunder, hvor vi guider dig gennem en nem og skånsom måde at rense dine smykker på. 

 

Guiden gælder, uanset om du vil rense dine arvestykker af guld, forlovelsesring eller nye øreringe med perler. Det er materialerne der afgør, hvilken fremgangsmåde og midler du skal bruge for at skåne smykket mest muligt. Derfor er det vigtigt, at du vælger guiden, der passer til de smykker, du gerne vil friske op. 

 

Du skal bruge:

  • Lunkent vand, mild opvaskemiddel og en blød klud
  • En pudseklud
  • Hagertys Silver Clean til sølvsmykker
  • Hagertys Jewel Clean til guldsmykker
  • Diamond Dazzle Stik fra Connoisseurs til ædelsten

 

Sådan renser og pudser du sølvsmykker

Sølvsmykker får en mørk og plettet overflade fordi de oxiderer - det er helt naturligt, og du kan nemt komme det til livs og gøre dine sølvsmykker pæne igen. Er der eksempelvis kun en enkelt plet på dit sølvsmykke, som du ønsker at fjerne, vil du som oftest kunne nøjes med en pudseklud og gnide på pletten.

 

Har dit smykke brug for yderligere rengøring, kan du bruge Hagertys Silver Clean smykkepleje, ved at lægge smykket ned i beholderen efter vedlagte anvisninger.

*OBS: Dyb ikke smykker med andre elementer som sten, perler og lignende i sølvrensen, da disse bliver beskadiget af det, ligesom smykker lavet i mørk, oxyderet sølv mister farven ved at komme i sølvrens.

 

Husk altid at skylle dit smykke med lunkent vand bagefter, for at fjerne restkemikalier, samt bruge handsker under rensningen.

 

Kan man rense sølvsmykker med tandpasta? - er et af de spørgsmål, som vi indimellem får. Det anbefaler vi aldrig, da tandpasta indeholder et slibemiddel, som vil slide metallet og nemt kan efterlade ridser. 

 

Video: Sådan renser du dine sølvsmykker

 

Sådan renser og pudser du forgyldte smykker

På forgyldte smykker er der under guldbelægningen sterlingsølv, som ligeledes oxiderer og muligvis kan misfarve smykket. Derfor skal du være forsigtig med at behandle snavs, så guldbelægningen ikke mister farve. Brug så vidt muligt kun lunkent vand og en blød pudseklud, og pas på med ikke at rense for ofte.

 

Husk at guldbelægningen med tiden vil blive slidt af, og generelt set har en holdbarhed på cirka 2 år. Du har dog mulighed for at få dine smykker genforgyldt ved din nærmeste Vibholm.

 

Video: Sådan renser du dine forgyldte smykker

 

Sådan renser og pudser du guldsmykker

Guldsmykker og hvidguldssmykker kan nemt rengøres for snavs med lunkent vand, lidt opvaskemiddel og en pudseklud. 

 

Er guldet blevet mat i farven, kan du benytte Hagertys Jewel Clean på samme måde, som beskrevet i afsnittet om sølvsmykker. Rensen kan bruges til både guld, hvidguld og platin samt safirer, rubiner og diamanter.

 

*OBS: Dyb ikke smykker med elementer som sten, perler og lignende i smykkerensen.

Husk altid at skylle dit smykke med lunkent vand bagefter for at fjerne restkemikalier samt bruge handsker under rensningen.

 

Video: Sådan renser du dine guldsmykker

 

 

Sådan renser du smykker med diamanter og ædelstene

En nem og enkel måde at rengøre smykker med sten er blot at blande lunkent vand og opvaskemiddel, og derefter lægge smykket i blandingen i et par minutter. Brug en blød børste til at fjerne snavs ved stenen, og skyld derefter smykket rent og tør det efter med en tør klud.


Savner din diamant eller ædelsten glans, kan du benytte Diamond Dazzle Stik fra Connoisseurs. Med det effektive rensemiddel kan du give nyt liv til dit smykke, hvad enten det er diamant, ædelsten, guld- eller platinsmykker.

 

Video: Sådan renser du dine diamantsmykker

 

Skånsom rengøring af perler

Perler tåler ikke meget, og derfor skal du være omhyggelig med rengøringen af dem. Brug kun en blød klud og lunkent vand til rengøring, da perler er sårbare over for alle former for rengøringsmidler og parfumer.

 

Video: Sådan renser du dine perlesmykker

 

Rens dine smykker på farten og ferien

Er du på ferie eller blot på farten, kan du hurtigt friske dine smykker op med en pudseserviet fra Connoisseurs.