Jan 06, 2023

Guide: Sådan plejer du dine smykker

Guide: Sådan plejer du dine smykker

Hvordan passer du bedst på dine smykker?

Hold dine smykker skinnende og forlæng deres levetid med regelmæssig rengøring. Er du i tvivl om, hvordan du gør, så læs med herunder, hvor vi guider dig til en nem måde at rense dine smykker på. 
Alt efter hvilket materiale dine smykker består af, foregår rengøringen forskelligt for at skåne produktet mest muligt.

 

Sølvsmykker
Sølvsmykker får en mørk og plettet overflade fordi de oxiderer: Men det er helt naturligt, og du kan nemt komme det til livs.
Er der eksempelvis kun en enkelt plet på dit sølvsmykke, som du ønsker at fjerne, vil du som oftest kunne nøjes med en pudseklud og gnide på pletten.
Har dit smykke brug for yderligere rengøring, kan du bruge Hagertys Silver Clean smykkepleje, enten ved at dyppe et hjørne af pudsekluden i rensen og gnide på smykket, eller ved at lægge smykket ned i beholderen efter vedlagte anvisninger.

*OBS: Dyb ikke smykker med andre elementer som sten, perler og lignende i sølvrensen, da disse bliver beskadiget af det, ligesom smykker lavet i mørk, oxyderet sølv mister farven ved at komme i sølvrens.
Husk altid at skylle dit smykke med lunkent vand bagefter, for at fjerne restkemikalier, samt bruge handsker under rensningen.
  

Forgyldte smykker
På forgyldte smykker er der under guldbelægningen sterlingsølv, som ligeledes oxiderer og muligvis kan misfarve smykket. Derfor skal du være forsigtig med at behandle snavs, således guldbelægningen ikke mister farve. Brug derfor så vidt muligt kun lunkent vand og en blød pudseklud, og pas på med ikke at rense for ofte.

Husk at guldbelægningen med tiden vil blive slidt af, og generelt set har en holdbarhed på cirka 2 år. Du har dog altid mulighed for at få dine smykker genforgyldt ved din nærmeste Vibholm.
 

 

Guldsmykker
Guldsmykker kan nemt rengøres med lunkent vand, lidt opvaskemiddel og en pudseklud.

Er det derimod guldet, der er blevet mat i farven, kan du benytte Hagertys Jewel Clean på samme måde, som beskrevet i afsnittet om sølvsmykker.
Rensen kan bruges til både guld, hvidguld og platin samt safirer, rubiner og diamanter.
*OBS: Dyb ikke smykker med elementer som sten, perler og lignende i smykkerensen.
Husk altid at skylle dit smykke med lunkent vand bagefter for at fjerne restkemikalier samt bruge handsker under rensningen.
 
Rengøring af smykker med diamanter og ædelstene
En nem og enkel måde at rengøre smykker med sten er blot at blande lunkent vand og opvaskemiddel, og derefter lægge smykket i blandingen i et par minutter. Brug en blød børste til at fjerne snavs ved stenen, og skyld derefter smykket rent og tør det efter med en tør klud.
Savner din diamant eller ædelstene glans, kan du benytte Diamond Dazzle Stik fra Connoisseurs. Med det effektive rensemiddel kan du give nyt liv til dit smykke hvad enten det er en diamant, ædelstene, guld- eller platinsmykker.
 
Rengøring af perler
Perler tåler ikke meget, og derfor skal du være omhyggelig med rengøringen af dem. Brug kun en blød klud og lunkent vand til rengøring, da perler er sårbare over for alle former for rengøringsmidler og parfumer.
 
Rengøring på farten
Er du på ferie eller blot på farten, kan du hurtigt friske dine smykker op med en pudseserviet fra Connoisseurs.