Sep 02, 2021

Sådan vælger du de rigtige vielsesringe

Sådan vælger du de rigtige vielsesringe

 

Vielsesringe er et evigt symbol på jeres kærlighed. Det er derfor vigtigt for os, at jeres kærlighed til hinanden kommer til udtryk i ringene. Der er mange valg og overvejelser at gøre sig, når man skal vælge det perfekte par. Vi har lavet en liste over hvad I bør overveje i forbindelse med jeres køb af vielsesringe:

Valg af materiale

Den første store beslutning er valget af materiale. Vielsesringene skal meget gerne holde i medgang og modgang, det er derfor også vigtigt at vælge det materiale, som passer til jeres livsstil.

Ringene behøver ikke nødvendigvis at være ens. Vi har et bredt udvalg af vielsesringe i forskellige materialer, hvor de mest populære materialer er guld, hvidguld, titanium og carbon. Det kan også være at ringene skal være i flere farver, så har vi også det.

 

Husk at have med i overvejelserne hvordan ringene passer til jeres hverdag og arbejde. Det er ringe, der skal bæres hele tiden, og skal nødigt være til gene i hverdagen.

 

Udover materialet kan I også få en overflade på ringene – her kan I bl.a. få hamret, blank, mat eller måske med mønster på.

 

Bredde

En anden vigtig overvejelse er bredden på ringene. Skal herre- og dameringen være i samme bredde eller skal de være forskellige? Det er helt op til jer. Den mest populære bredde er mellem 4-5 mm.

 

Sten

Skal der være diamanter i? Her er der også flere forskellige muligheder, såsom fatningens type, stenens størrelse og antal sten.

Der findes et væld af forskellige fatninger bl.a. grap-, pavé-, forrivninger- og rørfatninger, så I kan vælge lige netop det udtryk I bedst kan lide. Det er næsten kun fantasien, der sætter grænser.

 

En klassisk ring er solitaire eller allianceringe, men hos Vibholm kan I også få speciallavet helt unikke vielsesringe. Her kan I designe jeres helt egne ringe skabt efter jeres ønsker og drømme. Når vi får produceret vielsesringe speciallavet til jer, er det vigtigt at være i god tid, da det kan tage op til 4 uger at fremstille ringene. 

 

Jeres personlige indgravering

Graveringen er med til at gøre ringene endnu mere personligt. Det mest almindelige er at få graveret hinandens navne samt dato, men det er kun jeres fantasi, der sætter grænser. I kan vælge mellem flere skrifttyper og symboler.

 

Hvilken finger skal ringen bæres på?

Traditionen tro skal vielsesringene bæres på højre hånd, og har du en forlovelsesring sidder den måske på venstre. Skal forlovelsesringen og vielsesringen sidde på samme finger, kan det være du skal tage højde for det, når du vælger din vielsesring.

 

  • Ringstørrelse - klik ind og læs vores størrelsesguide her

 

Gode råd:

  • Hvis du vælger en vielsesring med diamant, anbefaler vi at du får fatninger tjekket en gang om året for en sikkerheds skyld. Vi tjekker fatningerne for slid og slag, så du ikke risikerer at miste diamanten. Et eftersyn er gratis hos os, og du betaler kun for eventuelle reparationer.
  • Hvis du har valgt vielsesringe med overflade, vil den slides med tiden og ringen vil blive mere blank. Du kan altid få en ny overflade på. Du skal blot aflevere ringen hos os i Vibholm, så hjælper vi med overfladebehandling.
  • Husk også at passe godt på dine smykker, så led og fatninger ikke slides unødvendigt af skidt og snavs. Du kan nemt selv give dine guld- og sølvvielsesringe et bad i en mild opvaskesæbe eller få dem pudset og renset ved Vibholm (dette gælder dog ikke forgyldte smykker). Med regelmæssig rengøring holder ringene sig pæne og diamanter bevarer sit spil. Du kan også tilkøbe diamantpleje for at sikre shine.
  • Vidste du, at hvis du har noget gammelt guld – for eksempel med høj sentimental værdi, kan vi smelte det om, og bruge det til jeres vielsesringe.