Dec 15, 2022

Find den rigtige forlovelsesring

Find den rigtige forlovelsesring

Sådan finder du den helt rigtige forlovelsesring


Hvordan sikrer du dig, at du vælger den helt rigtige forlovelsesring til din udkårne? Vi giver dig her den ultimative guide til at vælge den perfekte ring og sørger for, at du ved alt, hvad du skal vide, inden du går ned på knæ.

Det kan være en overvældende opgave, at finde den helt perfekte forlovelsesring. Der findes en bred vifte af muligheder, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilken ring, der passer bedst til netop din partner.
Vi giver dig her en række tips til, hvordan du vælger, hvad forlovelsesringen skal koste, hvilket materiale, den skal være i, hvordan den skal se ud samt hvilken størrelse, du skal vælge. Med andre ord guider vi dig til, hvordan du vælger den helt rigtige forlovelsesring til din kommende ægtefælle, der skal forbinde jer som par og vise verden, at i hører sammen.

 

Hvad skal en forlovelsesring koste?

Vigtigst af alt er, at du tager hensyn til dit budget. Du kan få forlovelsesringe i alle prisklasser, derfor er det en god ide, at have et nogenlunde budget fra starten. På den måde kan du bruge udelukkelsesmetoden, og vi kan nemmere hjælpe og guide dig, når du besøger os i en af vores butikker.

Det er altså svært at sige præcist, hvad en forlovelsesring bør koste, da det afhænger af en række forskellige faktorer, såsom økonomiske forhold og personlige præferencer. Typen af metal, kvaliteten af diamanterne og selve produktionen af ringen, er alle faktorer, der påvirker prisen.
Der findes forlovelsesringe til enhver pris og stil, og det er vigtigt at huske, at det ikke er prisen, der betyder noget. Det vigtigste er, at du finder en ring, der afspejler den person, der skal bære den og at ringen passer til hendes personlighed og stil. Forlovelsesringen skal ikke ruinere dig, men være et symbol på et nyt kapitel i jeres liv sammen.
Hvis du fortsat er i tvivl, kan det være en god ide at besøge en af vores mange butikker og tale med os om dit budget og dine muligheder.

Hvilket materiale skal forlovelsesringen være?

Næste step på vejen er at vælge, hvilket materiale forlovelsesringen skal være i. Ligesom der ikke er faste regler for, hvad en forlovelsesring skal koste, er der heller ikke regler for, hvordan den skal se ud eller hvilket materiale, den skal være lavet af. Dog er forlovelsesringe oftest lavet af enten hvidguld, rosaguld, gult guld, platin eller sølv. Her kan du eventuelt vælge ud fra, hvilken farve resten af hendes smykker typisk er. På den måde sikrer du dig, at forlovelsesringen passer med hendes øvrige smykker. Hvis hun har smag for at variere, kan du med fordel vælge at mikse forskellige guldfarver.

En forlovelsesring kan altså være lavet af mange forskellige materialer. Hvis du vælger en forlovelsesring i enten den traditionelle guldfarve, rødguld, rosaguld eller hvidguld, skal du også tage stilling til, hvor mange karat du ønsker, den skal være. Forlovelsesringe i guld laves oftest i enten 8 eller 14 karat. Man kan også vælge at få dem lavet i 18 karat. Mange vælger også at få deres forlovelsesring indgraveret med en særlig besked, hinandens navne eller en bestemt dato for at gøre den mere speciel og personlig.
Hos Vibholm har vi et bredt udvalg af forlovelsesringe i forskellige materialer og i forskellige karat, som vi hjertens gerne viser frem for dig.

 

Diamanter eller ej?

Traditionelt set har en forlovelsesring en eller flere diamanter på. Dog er det helt op til dig/jer at beslutte, om der skal være diamanter på eller ej. Nogle foretrækker diamanter, mens andre foretrækker andre typer af sten, såsom rubiner eller safirer. Andre foretrækker derimod en helt enkel ring, uden nogle former for diamanter eller sten overhovedet. Det vigtigste er, at ringen er noget, der symboliserer forlovelsen og som den person, der bærer den, elsker og føler sig godt tilpas i.

Hvis din kommende forlovede er til det mere feminine og klassiske look, kan diamanter være en god idé. De mere populære forlovelsesringe med diamanter, som du eventuelt kan gå efter, er:
• Solitaireringen: den har en enkelt diamant i midten, og det er den, mange også kalder for prinsesseringen.
• Rosetringen: den har en centersten i midten, som er omgivet af en krans af diamanter.
• Allianceringen: en alliancering er ofte en enkel fingerring med en eller få diamanter. Man kan se den som en kærlighedsring.
• Tre-stensringen: som navnet indikerer, har den tre diamanter på selve ringskinnen – her er den midterste ofte størst.

Hvis du ønsker mere nyttig viden omkring, hvor diamanter kommer fra, hvilke typer, der findes, hvordan de behandles og meget mere, kan du læse vores guide til diamanter.

Der er mange former og designs at vælge imellem. Husk, at der ingen regler er for, om der skal være diamanter eller andre sten på forlovelsesringen eller ej. Det er en personlig beslutning, der både afhænger af hendes stil og dit budget.

 

Hvilken type er din kæreste?

Vælg en ring, der passer til din kærestes personlighed og stil. Hvilken type er hun? Prøv at afkod hendes præferencer. Er hun til det klassiske og feminine look eller til det mere moderne, enkle og sporty look? Eller måske noget derimellem? Du kan eventuelt kigge på, hvilke smykker hun i forvejen har.
Indtænk også gerne, hvilken livsstil din partner har og hvordan hendes hverdag og arbejdsliv ser ud. Hvis hun arbejder meget med hænderne, bør du vælge en ring, der er mere robust og slidstærk - nogle metaller er nemlig lettere at slide end andre. Du kan blive klogere på, hvilke metaller, der er bedst til hvad, ved at læse vores guide til ædelmetaller og andre metaller.

Husk også at tænke på fremtiden. En forlovelsesring er en investering, der forhåbentligt skal bæres af din kommende ægtefælle resten af livet. Derfor kan du med fordel vælge en ring med et klassisk og tidløst design, så din partner også har lyst til at bære ringen om 20 år. Når du har en idé om, hvad din partner kan lide, kan du begynde at undersøge de forskellige muligheder, der er inden for dit budget.

 

Hvilken ringstørrelse?

En sidste ting, der er en god idé at have styr på, er hvilken ringstørrelse, din kæreste skal bruge. Du kan nemt måle den indvendige diamanter på hendes eksisterende ringe og derved få en meget god indikation af, hvilken ringstørrelse hun skal have. Hav gerne in mente, hvilken hånd forlovelsesringen skal bæres på, inden du skal købe ringen, da højre og venstre ringfinger normalt ikke er helt samme størrelse.
Hvis du stadig er i tvivl, kan du eventuelt bruge denne størrelsesguide.

Besøg os i en af vores butikker og få en snak om netop dine behov. Uanset budget og præferencer, kan vi helt sikkert hjælpe dig med at finde en forlovelsesring, der vil falde i god jord hos din bedre halvdel.

 

 

Ofte stillede spørgsmål om forlovelsesringe

 

Hvilken hånd skal forlovelsesringen bæres på?

Der findes ingen universel regel for, hvor forlovelsesringen skal være placeret, da det er forskelligt fra land til land. I Danmark bæres forlovelsesringen dog oftest på venstre hånd, mens vielsesringen bæres på højre. Forklaringen går på, at forlovelsesringen skal sidde på venstre hånd, fordi kærlighedens åre går fra hjertet til venstre ringfinger.


Hvad er forskellen på en forlovelsesring og en vielsesring?

En forlovelsesring er oftest den ring, man bruger til at fri med. Den er et symbol på, at den anden part har sagt ja til at gifte sig. Vielsesringen er derimod et symbol på, at parret er blevet gift. Ved et bryllup bæres forlovelsesringen, som man allerede har fået. Man kan vælge at genbruge forlovelsesringene som vielsesringe – evt. oppudse dem og få en indgravering. Nogle vælger at købe nye vielsesringe, så man både har en forlovelsesring og en vielsesring.


Kan man bruge sin forlovelsesring som vielsesring?

Der findes ingen tradition, der bestemmer, hvorvidt man både skal have en forlovelsesring og en vielsesring. Der er mange, der vælger at bruge deres forlovelsesringe som deres vielsesringe, mens andre vælger at købe billigere forlovelsesringe og dyrere vielsesringe, til når de skal giftes.