Aug 25, 2021

Gylden i guld eller smuk i sølv?

maanesten

Er du i tvivl, om din smykkegarderobe skal bestå af guld- eller sølvsmykker?

Det kan være svært selv at bedømme, hvilken type af smykker, der passer bedst til lige netop dig. Det handler om at finde de smykker, som du føler dig mest komfortabel ved at bære, men som samtidigt også får dig til at shine.

Din hudtone og øjenfarve er et godt fingerpeg om, hvilke farver du skal klæde dig i for bedst at komplimentere dit udseende – også når det gælder smykker.

Vi guider dig til at finde de smykker, der passer perfekt til dig og det look, som du ønsker skal være dit.

 

Find din hudtone

Når man taler om hudtone skelner man mellem den varme og kolde hudtone.

En varm hudtone i gyldne og gullige nuancer er flottest sammen med smykker af guld, mens den kolde hudtone i rødlige og rosa nuancer går bedst med sølvsmykker.

Ved du hvilken hudtone du har? Der er flere måder at undersøge, hvilken hudtone du har, og det er heldigvis meget simpelt!

  

Brug dine smykker

Er din smykkegarderobe i forvejen præget af smykker i guld, eller bærer du oftest sølvsmykker? Så har du måske her i forvejen en indikation om, hvilken farve hudtone du har. Er du vild med guld, har du højest sandsynligt en varm hudtone, og modsat er du glad for sølv, er din hudtone sandsynligvis kold.

 

Hvid eller cremehvid – hvad fungerer bedst?

Du kan også holde to nuancer af hvid, eksempelvis en klassisk hvid og en cremehvid, op ved siden af dit ansigt, eller prøve to bluser af førnævnte farver og se hvilken farvenuance, du synes, passer dig bedst. Er du mest til den klassiske hvide, så er din hudtone sandsynligvis kold, mens den cremehvide farve er god til den varme hudtone.

 

Den varme hudtone

En varm hudtone i gyldne og gullige nuancer er flottest sammen med smykker i guld og rosaguld. En mørk og solbrun hud vil virkeligt blive fremhævet af guldsmykker og understrege de gyldne toner i huden.

Har du også olivengrønne eller chokoladebrune øjne, mørkt eller rødligt hår, er guldsmykker også et ideelt valg.

Består din garderobe af tøj i jordfarver som gylden rød, brændt orange, cremehvid, stærk grøn eller lignende, vil dit outfit virkeligt stråle med smykker af guld.

 

Den kolde hudtone

Sølvsmykker er smukke til koldere hudtoner i mere rødlige og rosa nuancer. Har du en grålig eller isblå øjenfarve vil sølvsmykker være et godt valg, ligesom en blond eller lysbrun hårfarve også fremhæves flot af smykker i sølv.

Er du også særligt glad for tøj i kølige farver som den dybe kongeblå eller klassisk sort, er sølvsmykker særligt flotte sammen med disse.

 

Det er dog vigtigt at understrege, at dette indlæg kun er en guide til, hvilke farve der smukkest komplimenterer hinanden. Du skal gå med de smykker, du synes om, uanset hudtone, hårfarve eller andet.

Det er også super smukt at mix og matche sine guld- og sølvsmykker. Kun du sætter grænserne for, hvad der er tilladt.